De omgeving

Als je in Terschelling bent mag je het Wrakken Museum eigenlijk niet overslaan. In dit museum worden alle interessante spullen die zijn aangespoeld of zijn opgedoken tentoon gesteld. Ook kleine scheepswrakken worden tentoon gesteld. Echt een aanrader als je in Terschelling bent.

Deze prachtige historische vuurtoren is ook een must see. Helaas kun je de vuurtoren niet in omdat deze nog in gebruik is. Maar het is een plaatje om te zien en naartoe te wandelen. Omliggend zijn dan ook gezellige terrasjes waardoor je ook nog even kan genieten van een heerlijk drankje.

In 2015 is aan natuurgebied De Boschplaat op Terschelling de naam Dark Sky Park toegekend. De gedachte hierachter is dat het een plek is waar het ’s nachts nog echt donker is zodat mensen en dieren van de natuur kunnen genieten en je op een onbewolkte avond af en toe de Melkweg kan zien.

Zin om even lekker uit te waaien op Terschelling? Dan is het Groene strand de perfecte plek. Je kunt in de duinen allerlei kanten op. Je hebt een mooi uitzicht overal op dorp en een prachtig stukje natuur. 

Nog langer genieten van alles wat Terschelling je te bieden heeft? Dan is het Paal 8 Hotel aan zee zeker een aanrader. Het ligt op 4 minuten lopen van het strand . In het restaurant kan je genieten van een hapje en een drankje. Yeller Taxi Terschelling brengt je ook graag naar dit hotel.

Ziekenhuis

Op Terschelling is geen ziekenhuis gevestigd maar er zijn wel twee huisartsenpraktijken namelijk huisartsenpraktijk Midsland en huisartsenpraktijk West-Terschelling. Bij spoedeisende hulp wordt vaak de helikopter of snelboot ingezet. Yeller Taxi Terschelling brengt je ook graag naar de huisartspraktijken.